Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатора ми пада само при минусови температури

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Акумулатора ми пада само при минусови температури

Проблема се появява само при минусови температури. Имам 2 акумулатора (единия нов), които сменям при необходимост , и двата са проверени в сервиз и проблема не е в тях. Също съм правил експеримент - откачам клемата вечерта и сутринта пали без проблем. Идеи?
    166, 2.4 JTD'00

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
    Проблема се появява само при минусови температури. Имам 2 акумулатора (единия нов), които сменям при необходимост , и двата са проверени в сервиз и проблема не е в тях. Също съм правил експеримент - откачам клемата вечерта и сутринта пали без проблем. Идеи?
    Търси консуматор. Пробвай да заключиш колата с ключа и виж на другата сутрин как ще е.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Вероятно влагата която има във въздуха и се натрупва като скреж при минус темеператури по всичко, създава верига и това постепенно източва акумулатора.
      Нали на 166 акумулатора е в багажника - там дали няма повечко влага ??? Как са уплътненията на капака?
      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 09:50.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Само с ключ я заключвам. Въпроса е дали някой е имал подобен проблем и на къде да се насоча в търсенето, тъй като консумация се появява само в студено време.

---------- Post added at 07:52 ---------- Previous post was at 07:47 ----------

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        Вероятно влагата която има във въздуха и се натрупва като скреж при минус темеператури по всичко, създава верига и това постепенно източва акумулатора.
        Нали на 166 акумулатора е в багажника - там дали няма повечко влага ??? Как са уплътненията на капака?
        Не ми е направило впечатление да има влага в багажника, уплътненията са ок.
        166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
          Само с ключ я заключвам. Въпроса е дали някой е имал подобен проблем и на къде да се насоча в търсенето, тъй като консумация се появява само в студено време.

---------- Post added at 07:52 ---------- Previous post was at 07:47 ----------

Не ми е направило впечатление да има влага в багажника, уплътненията са ок.
          Печка имаш ли?

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Печка имаш ли?
            Не.
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Явно ще падне търсене. Не се сещам за друго за сега освен за някоя крушка, я в багажник, я в жабка.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Явно ще падне търсене. Не се сещам за друго за сега освен за някоя крушка, я в багажник, я в жабка.
                Крушките съм ги проверил, гаснат
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Колега от ясно по-ясно е,че имаш утечка.
                  Свържете ампер мер последователно на акумулатора,той ще покаже колко ампера дърпа(утечката)
                  Проверете радиото,при аналогичен случай,приятел заради това,че панела му седеше на радиото дърпаше цял 1 ампер и му съсипваше акумулатора.
                  Ако ли не,почвай да вадиш бушоните един по един,все някъде утечката ще изчезна,така ще локализираш консуматорите.
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
                    Колега от ясно по-ясно е,че имаш утечка.
                    Свържете ампер мер последователно на акумулатора,той ще покаже колко ампера дърпа(утечката)
                    Проверете радиото,при аналогичен случай,приятел заради това,че панела му седеше на радиото дърпаше цял 1 ампер и му съсипваше акумулатора.
                    Ако ли не,почвай да вадиш бушоните един по един,все някъде утечката ще изчезна,така ще локализираш консуматорите.
                    166, 2.4 JTD'00

Comment

Има едно реле в ICS-а, което понякога не изключва, както е редно, вероятно поради намагнитена котва.
                      За да разбереш дали е от това, вечерта извади предпазител F4 (15 амперов) на най-горния ред най-десния в таблото под волана и виж как ще е ситуацията на сутринта.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Има едно реле в ICS-а, което понякога не изключва, както е редно, вероятно поради намагнитена котва.
                        За да разбереш дали е от това, вечерта извади предпазител F4 (15 амперов) на най-горния ред най-десния в таблото под волана и виж как ще е ситуацията на сутринта.
                        Мерси колега, ще пробвам.
                        166, 2.4 JTD'00

Comment

Не съм виждал 166-ца без дори и малко да й е "изпотен" акумулатора,особено зимата.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

И моя се изпотява.Усилвателя ми също вчера като се занимавах с нея и отворих багажника си беше яко изпотен и той.Вярно и аз имам проблем с акумулатора но при мене май просто той си издъхва.Мерих с мултицета за утечка но показва 0.Това малко ме съмнява дали е така но ... като щракна бравата за багажника да светне лампата, която предварително съм щракнал в затворено положение за да изгасне и има консумация около 1А при светеща само крушка в багажника.Не знам дали е нормално да е 0А попринцип ?!?

Comment

Двете ми клеми са добре намазани с техн. вазелин и никаква влага не може да им повлияе
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X